I kapiten Finske proslavio poraz Bosne i Hercegovine

Zahvalio se Grcima

I kapiten Finske proslavio poraz Bosne i Hercegovine

A. Čaušević

Finska je na pobjedu od prvog i ujedno historijskog plasmana na jedno veliko takmičenje - EURO 2020. 

Zahvaljujući užasnom izdanju Bosne i Hercegovine u Grčkoj te ubjedljivom trijumfu nad Armenijom Fincima će pobjeda nad Lihtenštajnom biti dovoljna za direktan odlazak na EP.

Skandinavska selekcija je sinoć bez većih problema izašla na kraj s Armencima, a nakon toga su finski fudbaleri mislima bili u Atini.

Iz grčke prijestolnice za Fince su stigle dobre vijesti, Grčka je pobijedila sa 2:1 i tako učinila ogromnu uslugu finskoj reprezentaciji.

Poraz Zmajeva u grčkoj prijestolnici je obradova sve u Finskoj, posebice kapitena Tima Sparva.

Ovaj 31-godišnjak će imati veliku čast da predvodi svoju selekciju na velikom takmičenju zato i ne čudi što nije krio oduševljenje zbog poraza BiH.

Nakon što je završen meč Spart se putem društvenih mreža zahvalio Helenima što su pobijedili Zmajeve.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Hvala, Grčka. Korak smo bliže cilju, nastavljamo raditi", poručio je Sparv koji sinoćnji meč protiv Armenije odgledao s klupe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi