Uzalud smo se nadali: Finska na pogon Pukkija pregazila Armeniju!

Rezultat koji ne odgovara Zmajevima

Uzalud smo se nadali: Finska na pogon Pukkija pregazila Armeniju!

Fudbalska reprezentacija Finske pobijedila je večeras Armeniju sa 3:0 u 8. kolu kvalifikacija za EP. 

Finci su djelovali poljuljano nakon debakla na Bilinom Polju prije tri dana, ali ipak su smogli snage da odigraju dobar meč protiv Armenije i da bez problema slave bitnu pobjedu.

Finska je na ovom susretu povela u 31. minuti kada je pogodak postigao Jensen i to je bio konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku meča izabranici selektora Kanerve postižu još dva gola i to preko svog najboljeg igrača Pukkija. Napadač Norwicha prvo pogađa u 61. minuti, a pobjedu svoje selekcije ovjerava dvije minute prije kraja meča.

Ovaj rezultat nikako ne odgovara selekciji BiH jer Finska ponovo odlazi na pet bodova prednosti. Zmajevi moraju dobiti sve utakmie do kraja i nadati se da će Finska kiksati u gostima protiv Grčke u posljednjem kolu jer prije toga kiks gotovo nije moguć obzirom da Finci u pretposljednjem kolu dočekuju Lihtenštajn.

S druge strane, Armencima ostaju samo teoretske šanse nakon ovog meča.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP, grupa J:

Finska - Armenija 3:0

Top Komentari

Benjamingst
I mi gubimo od Armenije? A zelimo na EP
15 0
Gazija_Bosanski
Kad mi nismo mogli pobijediti armeniju u gostima ili makar nerijeseno protiv Finske i Armenije onda mi nemamo sta trazit. I sad da se vadimo protiv Italije to je u najmanju ruku smijesno. Kad mi skontamo da nismo najbolji na svijetu i da se mora svaka utakmica pobijedit na terenu a ne foliranjem onda cemo moci nesto ocekivati. Ukratko imamo psihickih problema
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi