I legendarni Del Piero ima prijedlog kako završiti sezonu Serije A

Bivši igrač Juventusa

I legendarni Del Piero ima prijedlog kako završiti sezonu Serije A

A. Čaušević

Alessandro Del Piero je u razgovoru za Radio 24 dao svoj prijedlog kako završiti sezonu Serije A koja je se ne igra duže od dvije sedmice. 

Na Apeninima prethodnih dana traju polemike kako i na koji način završiti aktuelnu sezonu. Predsjednik FIGC Gabriele Gravina je danas rekao da se učiniti sve da se odigraju preostale utakmice, a slično razmišlja i predsjednik CONI-ja, Giovanni Malago.

Svoje mišljenje dao je i legendarni Alessandro Del Piero koji je predložio da se sezona Serije A završi bez prisustva publike, naravno kada to uslovi dozvole.

"Nije jednostavno garantovati sigurnost da će sve biti u redu stadionu. Ako se steknu uslovi da se igra do kraja sezone bez publike, to može biti dobra stvar za navijače da 'ubiju' vrijeme od kuće, da gledaju i sude o svom omiljenom timu kao i uvijek", rekao je Del Piero.

"Sigurno će biti staha u pojedinim sitaucijama, ali sportisti su jaki, problem uzima kao nešto što se treba savladati. Kada se nastavi s igranjem bit će pada s fizičkog i psihološkog aspekta jer trenirati na terenu i u kući nije ista stvar", dodao je legendarni fudbaler.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Del Piero se nakon odlaska u penziju posvetio ugostiteljstvu. Pandemija koronavirusa je utjecala i na njega i njegove restorane.

"Imam restoran i morao sam ga zatvoriti. Teretane i svi oni objekti koji nisu neophodni za život su zatvoreni. Život se promijenio, čak će i škole biti zatvorene do kraja aprila", rekao je Del Piero koji se trenutno nalazi u Los Angelesu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi