Malago: Mislim da će Serija A odigrati svoje utakmice

Predsjednik Olimpijskog komiteta Italije

Malago: Mislim da će Serija A odigrati svoje utakmice

Italija je i dalje u teškoj situaciji zbog pandemije koronavirusa, pa na Apeninima danas malo ko misli na sport.

Osim, naravno, sportskih radnika i organizacija.

Pred Italijanskim fudbalskim savezom je da riješi niz problema izazvanih vanrednim prekidom takmičenja, a jedan od najtežih zadataka će biti limitiranje finansijske štete nanesene zbog pandemije novog koronavirusa.

Nadaju se italijanske fudbalske vlasti što skorijem nastavku takmičenja, ali je on i dalje izuzetno neizvjestan. Sa druge strane, predsjednik Italijanskog olimpijskog komiteta (CONI) Giovanni Malago smatra da je fudbal još daleko.

Ipak, i sam Malago zna da će sve zavisiti od odluka državnih vlasti.

"Često sam u kontaktu sa predsjednikom fudbalskog saveza Gabrieleom Gravinom. On me drži u toku sa svim stvarima i dešavanjima i zahvaljujem mu na tome", izjavio je Malago za Corriere della Sera, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jasno je da razgovaramo o različitim svjetovima. Tu mislim na Seriju A koja se suočava sa drugačijom ekonomskom situacijom u poređenju sa svim ostalim sferama".

"Mislim da će oni odigrati svoje utakmice i ne mogu uraditi ništa osim poštovati to. Organizacija prvenstva po statutu pripada Fudbalskom savezu Italije, koji se oslanja na Ligu... Fudbal, kao i Olimpijada, se mora nositi sa virusom. Vlada diktira plan rada. U ovom trenutku ne postoji ništa što je sigurno", poručio je Malago.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti