"Jedino rješenje je da se prekine sezona i da se nastavi od nule za spas italijanskog fudbala"

Oglasio se bivši igrač Juventusa

"Jedino rješenje je da se prekine sezona i da se nastavi od nule za spas italijanskog fudbala"

E. Čaušević

Pandemija koronavirusa napravila je pravi haos u cijeloj Evropi, a i dalje najteža situacija je u Italiji.

Italija se već dvije sedmice nalazi u potpunoj blokadi, a prekinuta su i sva sportska takmičenja. Špekuliše se kada bi se sezona na Apeninima mogla nastaviti, ali još uvijek niko to ne može jasno odrediti.

Povodom svega što se dešava oglasio se i nekadašnji igrač Juventusa, Angelo Di Livio, koji je izjavio da jednostavno nema smisla da se sezona nastavi.

Bivši veznjak Stare dame poručio je da fudbal ne smije sada biti prioritet, te da je najrealnije da ova sezona bude u potpunosti prekinuta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vrijeme je da se zatvore sva vrata i da se sezona u potpunosti završi. Nema smisla igrati utakmice pored svega što se dešava. Niko i ne zna kada bi se sezona mogla nastaviti. Mislim da je realno da se poništi sezona, te da se od jula ili avgusta sve ide ponovo od nule. To je jedini način da se spasi italijanski fudbal", rekao je Di Livio.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi