I Maltežani prošli dalje: Bez čuda u Tbilisiju, u Beogradu očekivano, tuga u Prištini

Kvalifikacije za Ligu prvaka

I Maltežani prošli dalje: Bez čuda u Tbilisiju, u Beogradu očekivano, tuga u Prištini

A. Čaušević

Poznato je još pet učesnika drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka. 

Crvena zvezda nije dopustila iznenađenje. Na stadionu Rajko Mitić pobijeđena Suduva za koju je cijeli meč odigrao Semir Kerla. Bilo je 2:1.

Prvak Srbije je oba pogotka postigao u prvom poluvremenu kada su strijelci bili Richmond Boakye i Marko Marin. Marko Gobeljić je u nastavku dobio crveni karton te neće imati pravo nastupa u narednom susretu. 

Gosti iz Litvarnije su vratili neizvjesnost u meč duboko u sudijskoj nadoknadi kada je na asistenciju Kerle pogodio Mihret Topčagić, ali vremena sa nešto više nije bilo.

KF Feronikeli u Prištini nije uspio izbaciti TNS. Prvak Kosova je imao povoljan rezultat iz prve utakmice (2:2), ali su Velšani razočarali domaće navijače. TNS je slavio s 0:1, a gol odluke je postigao Dean Ebbe u 67. minuti.

Čudo je izostalo u Tbilisiju. Sheriff je nakon 10-ak minuta igre golovima Latifija, Tambe te autogolom Margvelashvilija imao 0:3 te je anulirao prednost Saburtala iz prvog meča.

Međutim, Gruzijci su u 59. minuti preko Rolovića smanjili na 1:3. To je ujedno bio konačan rezultat ovog susreta pa se prvak Moldavije već na početku kvalifikacija oprostio od Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Svog predstavnika u narednoj fazi kvalifikacija elitnog klupskog takmičenja imat će Malta. Valletta je dočekala Dudelange, remizirala 1:1 te prošla dalje zahvaljujući remiju u prvom susretu kada je bilo 2:2.

Torshavn je morao nadoknaditi tri gola protiv HJK-a. Vodio je prvak Farskih Ostrva sa 2:0 nakon sat vremena igre, ali su se Finci uozbiljili te su do kraja meča izjednačili na 2:2 i tako prošli dalje sa ukupnih 5:2.

Top Komentari

bistrik87
fadilu vokri
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi