Zvezda odigrala samo 0:0 protiv Sudove, prvak Kosova gubio do 89. minute sa 2:0 i stigao do remija
Beograđani nisu iskoristili šanse u prvom poluvremenu i to im se na kraju moglo osvetiti

Dva različita poluvremena prvaka Srbije

Zvezda odigrala samo 0:0 protiv Sudove, prvak Kosova gubio do 89. minute sa 2:0 i stigao do remija

S. Pašalić

Nogometaši Crvene zvezde su u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka odigrali 0:0 na gostovanju u Litvaniji kod ekipe Sudove.

Beograđani su dobro otvorili utakmicu i stvorili nekoliko prilika u prvih 15-tak minuta, ali se rezultat nije promijenio.

Zvezda je i nakon toga nastavila dominirati na terenu i stvarati dobre prilike, a najbolju je imala u 44. minuti kada je El Fardou Ben pucao dobro na gol Sudove, ali je lopta zamalo prošla pored stative.

U nastavku je Zvezda zaigrala nešto slabije pa su tako domaći u 61. minuti imali dobru priliku da postignu gol, ali je udarac Mihreta Topčagića zaustavio golman gostiju.

Dobru priliku je imao u 67. minuti i bivši igrač Željezničara Semir Kerla, ali je njegov šut otišao pored gola. Nakon toga su i jedni i drugi imali još nekoliko izglednih prilika da postignu gol, ali se rezultat nije promijenio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U druge dvije utakmice koje su se još igrale u terminu od 20 sati Dudelange je odigrao 2:2 sa Vallettom, a istim rezultatom je završila i utakmica između TNS-a i kosovskog prvaka KF Feronikeli.

Zanimljivo je sa su u obje utakmice domaći vodili sa 2:0, a gosti su stizali prednost. KF Feronikeli je zapravo do 89. minute gubio rezultatom 2:0, a onda je golovima Zeke u 89. i Fazliua u 93. iz penala stigao do remija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi