I Manchester City ima svog Stanojevića: Kompany na proslavi titule majicom privlačio pažnju

Originalan je bio i Belgijanac

I Manchester City ima svog Stanojevića: Kompany na proslavi titule majicom privlačio pažnju

S. Grebović

Prije par dana ulice Manchestera su ličile na Titovu, u kojoj su igrači i navijači FK Sarajevo proslavili duplu krunu.

U prošlu subotu ulice našeg glavnog grada doslovno su bile obojene u bordo boju, dok su pristalice Manchester Cityja prije nekoliko dana učinile isto.

Pobjednički autobus Građana prodefilovao je ulicama Manchestera, nakon što je City u neizvjesnoj završnici na kraju bio bolji od Liverpoola i stigao do trofeja Premier lige.

Igrači Pepa Guardiole su jednu od ključnih pobjeda ostvarili u pretposljednjem, 37. kolu kada su na svom terenu savladali Leicester minimalnim rezultatom. Gol odluke postigao je ni manje ni više nego Vincent Kompany, koji je topovski šutirao sa nekih 20 metara i pogodio same rašlje gola gostiju.

U posljednjem kolu Građanima je bilo dovoljno da slave protiv slabašnog Brightona da bi stigli do svog cilj, što su na kraju i uspjeli.

Na kraju pomenute utakmice sa Leicesterom, kamere su snimile momenat po završetku utakmice kada se Aguero obratio Kompanyju riječima: " Govorio sam ti 'Ne šutaj Vinny, ne šutaj'!". Belgijanac ga na svu sreću Cityja nije poslušao i pogodio je za veliki trijumf.


Na svečanoj proslavi titule Kompany se po uzoru na Miloša Stanojevića, koji je majicom provocirao Željezničar pojavio također sa majicom na kojoj je bila odštampana sada već čuvena rečenica Aguera, čime je definitivno skrenuo pažnju na sebe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kompany je krajem prošle sedmice saopštio da napušta Manchester City nakon 11 godina i da će postati novi igrač Anderlechta.

S Građanima je osvojio četiri naslova Premier lige, tri FA kupa, četiri Liga kupa, dva Community Shielda... Ima i brojne individualne nagrade, a sa svojim iskustvom bez sumnje će biti od velike pomoći Anderlechtu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi