Kompany dao blagoslov za transfer bh. fudbalera

Ne želi ga u svom timu

Kompany dao blagoslov za transfer bh. fudbalera

Doskorašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine nakon neuspješne avanture u Anderlechtu primoran je tražiti novi klub.

Njegovo dovođenje u ljeto prošle godine za Anderlecht se ispostavilo kao jedan od najvećih promašaja u novijoj historiji. Nepromišljeni potezi, kao i skandali izvan terena, rezultirali su time da ga slavni belgijski klub potpuno odstrani iz momčadi, pa je transfer na kraju sezone sasvim izvjestan.

Premda su se posljednjih mjeseci kao potencijalni kupci pominjali Reims, te Craiova, mediji u Belgiji najavljuju kako je najrealnije očekivati da se bh. fudbaler vrati u AEK za koji je prethodno i igrao.

Da je u Atini poželjan potvrdio je i AEK-ov gazda Dimitris Melissanidis koji je otkrio kako je na adresu Anderlechta već poslana ponuda i da se čeka odgovor, a u slučaju da se transfer realizuje, spreman je za Banjalučanina angažovati i psihologa kako bi maksimalno bio usredotočen na teren.

Belgijanci pišu kako je ovaj potencijalni transfer 'blagoslovio' i Vincent Kompany koji će nakon epizode u Manchester Cityju u sljedeće tri godine biti Anderlechtov trener-igrač.

U ovom trenutku najveći problem predstavlja plata koju ima bh. fudbaler. Milion eura koliko ima na godišnjem nivou u AEK-u trenutno nisu spremni preuzeti, pa se vode pregovori oko posudbe, tako da bi jedan dio 'pokrio' i Anderlecht dok se ugovor ne otkupi.

Da je Banjalučaninu najbolje da pakuje kofere ranije je poručio i sportski direktor Anderlechta Michael Verschueren.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Naravno da nikoga ne možemo da natjeramo da napusti klub, sve su to igrači koji imaju ugovore, ali oni bi sami trebali da izvuku zaključke o svojoj poziciji u Anderlechtu i šta je za njih najbolje", izjavio je.

Uz AEK i Anderlecht, kroz karijeru je ranije još igrao za Borac, Crvenu zvezdu, Napredak, Sheriff, Krasnodar, Spartak Vladikavkaz, Elazigspor, Gaziantepspor, Sporting Gijon, Tom Tomsk...

Top Komentari

nightcry
Kompani-epizoda - kakva, jadan, epizoda, nije imao epizodu u Sitiju nego čitavu meksičku sapunsku seriju (ili tursku, kako ko voli) - čovjek igrao tamo jedno 10 godina !?! A ovo neimenovanje Vranješa je krkanski potez čak i za vas na ss.ba - šta god da je uradio vaše je da obavjestite čitaoca o njegovom imenu i prezimenu, naravno osim kad se radi o lokal-patritskom portalu koji dobacuje čak preko cijelog Kantona Sarajevo.... pisham vam se na "profesiju"!
3 1
Fce
O kojem fudbaleru je rijec idioti
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi