I Partizan ima svog Tottija: Ilić produžio ugovor

Iako su ga svi vidjeli u penziji

I Partizan ima svog Tottija: Ilić produžio ugovor

Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić produžio je ugovor sa crno-bijelima na još jednu sezonu.

Iako će u decembru proslaviti 41. rođendan, Ilić je donio odluku da odgodi odlazak u fudbalsku mirovinu u kojoj su ga svi već vidjeli ovog ljeta. Tako je ranije i sam najavio, ali se u međuvremenu predomislio.

"Odluku sam donio u dogovoru sa porodicom. Ovako je najbolje za Partizan, igrače i mene. Osjetio sam podršku navijača i trenera i njihovu želju da igram još malo. Još uvijek značim timu i to je najvažnije", rekao je Ilić nakon potpisivanja ugovora.

Saša Ilić bi čak mogao biti akter i predstojećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji, jer čelnici FS Srbije ozbiljno razmišljaju da ga povedu na Mundijal jer bi njegovo iskustvo moglo mnogo značiti ostalim reprezentativcima.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ilićje u karijeri odigrao čak 856 utakmica za Partizan i postigao je 240 golova, te je jedna od najvećih legendi beogradskog kluba u historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi