"I Robinho je počeo dobro u Realu, sačekajmo sa Viniciusom"
Vinicius je u Real Madrid doveden kao nasljednik Cristiana Ronalda. Flamengu je plaćen čak 35 miliona eura i od njega se u budućnosti očekuju velike stvari. Za sada dobija dosta šanse da pokaže šta zna (Foto: EPA)

Kiki Musampa o pojačanju Kraljeva

"I Robinho je počeo dobro u Realu, sačekajmo sa Viniciusom"

M. Šljivak

Mladi Brazilac Vinicius Junior (18) dobija sve više šanse za igru u dresu Real Madrida.

Ovaj 18-godišnjak je u posljednjih šest utakmica La Lige standardan član prve postave, a u tom periodu je postigao i svoj prvi gol u prvenstvu.

Također, u Kupu Kralja igra redovno, a tu ima zaista odličan učinak od dva gola i sedam asistencije, a mnogi ga vide kao nasljednika Cristiana Ronalda.

Međutim, pred meč sa Ajaxom u Ligi prvaka mladog Brazilca je komentarisao nekadašnji reprezentativac Holandije, te član Ajaxa, Malage i Atletico Madrida, Kiki Musampa.

On tvrdi da o Viniciusu ne treba donositi zaključke prerano, jer je i Robinho prije 14 godina jako dobro krenuo u Realu, pa mu je karijera potom otišla u pravcu kakvom se nije nadao.

Na pitanje novinara je li ga Vinicus impresonirao, Musampa je odgovorio:

"I jeste i nije", započeo je razgovor ovaj nekadašnji fudbaler, te je nastavio:

"Još uvijek je mlad i to se osjeti u njegovoj igri. Ima još dosta stvari koje mora popraviti, ali tek je došao. Vidio sam mnogo mladih igrača koji naprave bljesak po dolasku, ali sačekamo četiri ili pet mjeseci, možda i narednu sezon u da vidimo hoće li igrati na istom nivou i istom željom kao sad", ističe Musampa.

Zatim ga je uporedio sa nekada velikom zvijezdom brazilskog fudbala Robinhom, koji je kao 21-godišnjak stigao u Real, ali mu se karijera nije razvila kao što su to mnogi očekivali.

"Sjećam se kada je stigao Robinho. Bio je veoma dobar na samom početku u Realu. Zato želim sačekati i vidjeti šta će Vinicius napraviti u narednom periodu. Može dosta ako zadrži nivo igre", ističe Musampa.

Real je bolji od Ajaxa

Kiki Musampa je nekada nosio dres Realovog velikog rivala Atletico Madrida. Igrao je nekoliko derbija, a večeras će on biti na strani Ajaxa u kojem je počeo karijeru.

Ipak, danas 41-godišnji Musampa iskreno govori da su Kraljevi trenutno bolji tim od Ajaxa.

"Trenutno, Real je bez dileme bolji tim od Ajaxa. Nije nemoguće da Ajax dobije meč, ali Real je u dobroj formi, igraju odlično i pobjeđuju", tvrdi ovaj nekadašnji fudbaler.

Meč Ajax - Real Madrid igra se večeras na Johan Cruyff Areni u Amsterdamu sa početkom od 21 sat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mozzart madridskom timu daje prednost u večerašnjem duelu, a kvota na njihovu pobjedu je itekako dobra.

Kompletnu ponudu kladionice Mozzart za ovaj meč pogledajte OVDJE.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi