I to je moguće: Najtraženiji igrač Athletica potpisao rijetko viđen ugovor

Željeli ga najveći evropski klubovi, ali...

I to je moguće: Najtraženiji igrač Athletica potpisao rijetko viđen ugovor · Zvanično

Najbolji i sigurno najtraženiji fudbaler Athletic Bilbaa Inaki Williams danas je napravio potez kakav se rijetko viđa u modernom fudbalu.

Uprkos tome što su interes za 23-godišnjeg Španca pokazivali neki od najvećih evropskih klubova, Inaki je odlučio potpisati novi ugovor sa Bilbaom i to ne bilo kakav. 

Naime, povremeni španski reprezentativac je sa svojim Athleticom produžio ugovor čak do 30. juna 2025. godine uz otkupnu klauzulu od 80 miliona eura. Nije greška, do 2025. godine...

Iz baskijskog kluba su poručili da će otkupna klauzula s vremenom porasti na maksimalnih 108 miliona eura, ali više detalja o tome za sada nije navedeno.

Inaki Williams je na dobrom putu da postane novi Iker Muniain jer sve su prilike da ga čeka sudbina nekada najtraženijeg španskog fudbalera, koji i dan danas nastupa za Athletic. Naravno, sve se to može promijeniti ukoliko se pojavi klub koji će baš 'odriješiti kesu' da ga dovede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi