Povrede su mu uništile karijeru, a sada se vratio u klub gdje je bio najbolji strijelac u historiji
Rossi je postigao 82 gola u dresu Villarreala

Italijan ima priliku da se dokaže i da ponovo zaigra za "Žutu podmornicu"

Povrede su mu uništile karijeru, a sada se vratio u klub gdje je bio najbolji strijelac u historiji

S. Pašalić

Villarreal bi mogao dobiti pojačanje na poziciji napadača za nastavak sezone.

Naime, nekadašnji igrač ovog kluba, Giuseppe Rossi od utorka će trenirati sa timom, a trener Javi Calleja će pratiti njegov napredak.

Rossi je od prošlog ljeta bez kluba nakon što je napustio Genou i sada je potrebno da se vidi u kakvoj je spremi pa Villarreal tek u narednom periodu treba da odluči hoće li ga angažovati, ali naznake su da će se to desiti.

On je igrao za Villarreal od 2007. do 2013. godine i u tom periodu je postigao 82 gola i tako postao najbolji strijelac u historiji kluba.

Italijan je nekada važio za velikog talenta, a još kao 17-godišnjak je stigao u Manchester United, ali se nije snašao pa je većinom bio na posudbama i na kraju je 2007. prešao u Villarreal za 10 miliona eura.

Od 2011. godine su krenuli veliki problemi za Rossija koji je čak četiri puta oštetio ligamente koljena u periodu od 2011. do 2017. godine.

Zbog toga je kada se sve sabere bio van terena ukupno 1.241 dan i to ga je u mnogome spriječilo da napravi još bolje rezultate. Za reprezentaciju Italije je odigrao 29 utakmica i postigao je 7 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi