Nekada je skupljao lopte, a sada je apsolutni heroj: Ronio je suze, ostavljao klub u životu...

Veliki junak

Nekada je skupljao lopte, a sada je apsolutni heroj: Ronio je suze, ostavljao klub u životu...

Admin Čaušević

Svaki dječak dok trenira sanja da jednog dana postane vođa i kapiten lokalnog kluba i da ga navijači doživljavalju kao apsolutnog heroja. 

Takvu priču svojoj djeci i unucima jednog dana će pričati Iago Aspas, trenutno najbolji strijelac španske La Lige sa osam postignutih golova. 

Aspas je kao dječak skupljao lopte na stadionu Balaidos, a danas je apsolutni voda, kapiten, lider, i najbolji igrač Celte. 

Španac je prošao sve omladinske selekcije Celte, briljirao je prije sedam godina što mu je omogućilo i transfer karijere. Tada je prešao u Liverpool.

El día que Aspas lanzó el peor córner de la historia... y el Liverpool  perdió la Premier | Fútbol | A la Contra

Međutim, na Anfieldu se nije snašao, bio jedan od najvećih promašaja Redsa. Vratio se u Španiju. Prvo u Sevillu, a zatim i u Celtu na ljeto 2015. godine. 

Ovaj 33-godišnjak je u prošlosti prolio ogroman znoj za svoj voljeni klub. Upečatljiva je scena iz marta 2019. godine kada je od sreće nakon postignutih golova ronio suze na klupi. 

Tada se Celta grčevito borila za opstanak. Gubila je od Villareala sa 0:2, a Aspas je u nastavku zabio dva gola za veliku pobjedu domaćih 3:2. Trener ga je zamijenio, a on je plakao na klupi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Slično je bilo i prošle sezone. Tada je također Aspas u posljednjim kolima uspio nekako spasiti tim iz Viga od ispadanja u niži rang. 

Ove sezone situacija je daleko bolja. Celta je u gornjem dijelu tabele, a Aspas u jesen karijere uživa u fudbalu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi