Iako se vraća Godin, Simeone u nesvakidašnjim problemima

Sutra će da gori u Torinu

Iako se vraća Godin, Simeone u nesvakidašnjim problemima

Olakšanje za navijače Atletiko Madrida predstavlja povratak Diega Godina u konkurenciji za revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Juventusa u Torninu (utorak 21.00). Bit će to značajno pojačanje za sastav Diega Simeonea u ovoj utakmici.

Ipak, popularni Čolo neće moći da računa na Lucasa Hernandeza i Filipea Luisa, koji će zbog povreda propustiti najvažniji meč Jorgandžija u dosadašnjem toku sezone.

Hernandeza nije bilo ni u prvoj utakmici, dok je Filipe Luis igrao taj meč, ali je povredu lista lijeve noge zaradio u prvenstvenom okršaju sa Real Sociedadom.

Ostaje dilema ko će zauzeti mjesto lijevog beka, koje je ozbiljno upražnjeno. Za vikend protiv Leganesa to mesto je prinudno zakrpio mladi Filipe Solano, ali se on nije našao na spisku putnika koji su jutros krenuli za Italiju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Simeone je tokom febuara na to mjesto stavljao odličnog veznjaka Saula Nigueza, pa nije isključeno da će upravo on preuzeti tu odgovornost. Alternativa bi mogao da bude Kolumbijac Arijas, kojeg je isključivo koristio kao desnog beka. U tom slučaju bi se aktivirao iskusni Huanfran.

Atletiko iz Madrida donosi velikih dva gola prednosti, ali je Juventus biti motivisaniji nego ikad. Nema sumnje da će ovo biti najuzbudljiviji revanš osmine finala elitnog nogometnog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi