Iaquinta: Ronaldo je sjajan, ali za Juve je ključan Mario Mandžukić

Nekadašnji napadač Stare dame izuzetno cijeni Hrvata

Iaquinta: Ronaldo je sjajan, ali za Juve je ključan Mario Mandžukić

Juventus je ovog  ljeta uspio dovesti Cristiana Ronalda s jasnim ciljem u vidu - trofejem Lige prvaka.

Još uvijek se čeka da Ronaldo u Juventusu "proradi" i postane gol mašina poput one u Real Madridu, a nekadašnji fudbaler Stare dame Vincenzo Iaquinta ima zanimljivo mišljenje o Portugalčevom dolasku u Juve i njegovoj važnosti za tim.

"Ovaj Juventus može osvojiti Ligu prvaka. Bianconeri su svakako među četiri najbolje ekipe u Evropi, a sada u Ronaldu imaju igrača koji može napraviti razliku i biti odlučujući faktor u utakmicama. Ovo može biti godina u kojoj će Juve konačno osvojiti sve", istakao je Iaquinta.

Ipak, ovaj nekadašnji napadač Juventusa smatra da Ronaldo nije taj koji je nezamjenjiv u Allegrijevog ekipi. Prema njegovom mišljenju najvažnija karika u napadu Juventusa je Mario Mandžukić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mario Mandžukić radi nevjerovatan posao i pravi prostor za Ronalda. On je ključan. Mandžukić se bori u odbrani, trči za četvoricu i stalna je opasnost pred protivničkim golom... On je nezamjenjiv i zbog njega Allegri može pokušavati sa različitim sistemima. Upravo je zahvaljujuči Mandžukići i moguć napadački 'trozubac' sa Ronaldom i Dybalom", poručio je Iaquinta.

Podjsetimo, Iaquinta je svojevremeno s dosta uspjeha nosio dres Juventusa i postigao 40 golova za Staru damu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi