Ibišević: Cifre koje se pojavljuju okolo su pogrešne, igraću samo za bonuse

Isksuni napadač stigao u Gelsenkirchen

Ibišević: Cifre koje se pojavljuju okolo su pogrešne, igraću samo za bonuse

E. Škorić

Sam dolazak Vedada Ibiševića bez odštete pomogao je Schalkeu, koji se nalazi u teškoj situaciji, ali bh. napadač je oduševio sve jer je prihvatio da njegove plate idu u humanitarne svrhe.

Ibišević je jučer i zvanično iz Herthe kao slobodan igrač prešao u Schalke i to će biti njegov peti različiti klub u Njemačkoj. On je potpisao jednogodišnji ugovor i prihvatio da novac od plata daje u humanitarne svrhe.

Prethodno su mediji u Njemačkoj pisali da će imati mizernih 100,000 eura godišnje, a sam Vedo tvrdi da je dosta neistina u tome.

"Cifre koje se pojavljuju i vrte okolo su pogrešne", poručio je nekadašnji bh. reprezentativac, dodavši;

"Schalke je u teškoj situaciji, a ja sam želio ponovo igrati Bundesligu. Zato smo se dogovorili da nemam osnovnu platu. Ono što budem dobijao, donirat ću. Ja igram samo za bonuse. Meni je dovoljan poticaj bila sama prilika da igram za Schalke".

“Vedad je pravo bogatstvo naše momčadi. Iskusni napadač koji prijeti golovima i koji još uvijek gori za svaki nastup u Bundesligi", rekao je sportski direktor Schalkea Jochen Schneider, pa je dodao:

"Jednostavno želi nastaviti igrati nogomet na najvišoj razini, a njegove su kvalitete neosporne".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schneider je također istakao da je samo jednom doživio sličan slučaj, aludirajući na Ibiševićev potez da donira novac i da doslovno igra besplatno.

Iskusni golgeter bi svoj debi u kraljevskom dresu mogao imati sljedeće subote od 15:30 sati protiv Bochuma.

Top Komentari

Hakkinen
Zbog ovakvih stvari naš " ljiljane " i Bog ti daje nafaku u životu. Svaka ti čast brate " plavo oko" i da ti dragi Allah da svaki hair u životu jer ti si očit primjer da u novcu nije sve. Bravo majstore
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije