Bosanac i Hercegovac ogromnog srca: Ibišević će cijelu platu donirati u humanitarne svrhe

Oduševio Nijemce svojim potezom

Bosanac i Hercegovac ogromnog srca: Ibišević će cijelu platu donirati u humanitarne svrhe

E. Čaušević

Iskusni bh. fudbaler Vedad Ibišević danas je zvanično predstavljen kao novi igrač Schalkea.

Ibišević je u Schalke stigao kao slobodan igrač nakon što mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor s Herthom. Iako je imao ponuda van Njemačke odlučio je ostati u Bundesligi, te karijeru nastaviti u Schalkeu.

Bivši bh. reprezentativac s ovim klubom je potpisao jednogodišnji ugovor i pristao je na znatno smanjenje plate u odnosu na onu koju je imao prethodnih sezona u klubu iz Berlina.

Međutim, Ibišević je svojim potezom oduševio cijelu Njemačku. Naime, kako piše Bild bh. napadač je odlučio da će odustati od svoje plate, te da će cijeli iznos donirati u humanitarne svrhe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jedini novac koji će Ibišević prihvatiti jesu bonusi od dobrih rezultata kluba, njegovih igara i golova. Platu koju je dogovorio sa Schalkeom će svakog mjeseca donirati u humanitarne svrhe raznim organizacijama kojima je to potrebno.

Top Komentari

Maatija
Da ti Allah upiše u dobra djela, rijetki ponizan fudbaler. Čovjek je izmislio fudbal za naše fudbalere, al' nije napuhan. Tose cijeni i voli. Vedo hvala za prvi gol na Svjetskom prvenstvu, hvala za sve :)
29 0
Uranija
Kakav kralj...
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi