Ibišević odbio unosne ponude iz Turske, SAD-a i Grčke samo da bi stigao Elbera

Tvrde njemački mediji

Ibišević odbio unosne ponude iz Turske, SAD-a i Grčke samo da bi stigao Elbera

E. Škorić

Sve je izvjesnije da će bh. napadač ostati u Bundesligi, a sada se čekaju još puke formalnosti prije nego potpiše za Schalke.

Ibišević je igrao u četiri različita tima u Njemačkoj od 2006. godine, a Schalke će biti peti. Bild je još prošle sedmice pisao o njegovom prelasku u Gelsenkirchen nakon što nije produžen ugovor s Herthom.

Legendarni bh. reprezentativac bi s Rudarima trebao potpisati jednogodišnji ugovor, a Kicker je objavio i iznos plate koju bi trebao zarađivati. Prema informacijama uglednog lista Ibiševiću će godišnja plata 100.000 eura, što je manje od prosječne plate iz trećeg ranga njemačkog fudbala koja iznosi oko 120.000 eura prema odredbi DFL-a.

Bivšem bh. reprezentativcu očigledno novac ne igra presudnu ulogu, a on će potpisati na godinu dana i već u četvrtak će trenirati sa ekipom Schalkea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navodno je danas tokom dana već obavio veće dijelove obaveznog kjekarskog pregleda, a sutra se očekuje i potpis ugovora. Inače, 36-godišnji Vedo je, kako bi ostao u formi, radio individualno sa svojim osobnim trenerom.

Prema Sport1, ponude iz SAD-a, Turske ili Grčke, za koje se tvrdi da su bile daleko unosnije, Ibišević je odbio. Razlog je navodno želja za rekordom Bundeslige: sa samo šest postignutih golova u Bundesligi u novoj sezoni stigao bi trećeplasiranog Giovanija Elbera na listi najboljih stranih strijelaca svih vremena. Naravno, Roberta Lewandowskog ne može stići.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Jedino što su oni postizali golove u Bajernu, što je tri puta lakše nego u Herti, Hofenhajmu i Stuttgartu. Doduše jeste Elber pogađao i u Leverkusenu. Ono u čemu je Vedator ispred svih u Bundesligi je po broju golova u polusezoni. Gerd Miler je pogodio 18 puta, Ibišević 19!
14 4
Penderinos
A kad mu Elber pošalje par nabildanih crncuga da mu s kombinerkama polome noge nek se ne čudi ?
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi