Ibišević saznao sudbinu: "U ovom momentu je tako..."
Foto: EPA

Bh. napadač je od 2015. u Herthi

Ibišević saznao sudbinu: "U ovom momentu je tako..."

Čini se da će naš Vedad Ibišević, ipak, morati potražiti novu sredinu.

S 36 godina na leđima Ibišević je pokazao da i dalje može igrati na visokom nivou. Nakon što se sezona u Bundesligi nastavila dao je četiri pogotka i pritom dva puta asistirao, a sjajni nastupi primorali su vodstvo Herthe da razmisle o ostanku Ibiševića.

Mediji u Njemačkoj nagovještavali su da bi proslavljeni bh. napadač trebao dobiti novi ugovor, međutim to se danas ne čini izvjesnim, pogotovo nakon riječi menadžera kluba Michaela Preetza.

"Informisali smo Vedada da mu u ovom momentu nećemo ponuditi novi ugovor", izjavio je Preetz za Kicker, dodavši da u klubu svejedno i dalje drže otvorene mogućnosti za to.

Zbog godina Ibišević se više ne uklapa u filozofiju trenera Labbadije koji zajedno s Preetzom traga za novim napadačem, a u ovom trenutku još nije poznato ko bi na njegovo mjesto mogao doći.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Ibišević je u redove Herthe došao 2015. godine iz Stuttgarta. Za Staru damu iz Berlina je postigao 45 pogodaka u 138 bundesligaških utakmica, a u međuvremenu postao je i kapiten.

Herthu osim njega napušta i Solomon Kalou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi