Preokret u Berlinu: Vedad Ibišević će potpisati novi ugovor s Herthom?

Tvrdi njemački Sport

Preokret u Berlinu: Vedad Ibišević će potpisati novi ugovor s Herthom?

E. Čaušević

Hertha je jučer potvrdila da se napadač Davie Selke neće vraćati u klub, te da će i naredne sezone igrati u dresu Werdera.

Klub iz Bremena uspio je kroz doigravanje izboriti opstanak u Bundesligi nakon razočaravajuće sezone. Nakon meča potvrđeno je da Selke neće napustiti Werder i vratiti se u Herthu jer su se klubovi dogovorili oko nove posudbe.

Naime, ovaj 25-godišnjak će ostati u Werderu i naredne sezone, a klub iz Bremena ima obavezu da otkupi njegov ugovor narednog ljeta. Selke je u Werder otišao početkom godine, ali je ostavio dobar utisak kod čelnika kluba.

Ovo dosta mijenja situaciju jer se očekivalo da će se Selke vratiti u Herthu i naredne sezone s Piatekom biti udarna igla u napadu. No, kako piše njemački Sport čini se da su u berlinskom klubu ipak smislili neko drugo rješenje.

Navodno, ovo mijenja situaciju i s Vedadom Ibiševićem kojem je prije nekoliko dana istekao ugovor s Herthom. Iskusni bh. napadač nije dobio novi ugovor, ali Herha mu nije zatvorila vrata i kako stvari stoje postoji velika šansa da ćemo Vedatora i naredne sezone gledati u dresu Herthe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sport piše da je Hertha odlučila zadržati Ibiševića i da će se uskoro sve ozvaničiti, a najbolji dokaz jeste odluka da se Selke neće vratiti u Berlin. Iskusni 35-godišnji napadač trebao bi potpisati ugovor na još godinu dana.

Ibišević je u Herthu stigao na ljeto 2015. godine iz Stuttgarta. U Bundesligi je ukupno odigrao 339 utakmica i postigao je 126 golova, a u finišu sezone pokazao je Herthi da itekako ima još mnogo toga da pruži na terenu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi