Ibišević strijelac u visokoj pobjedi Herthe

Berlinski tim slavio protiv Aiginiakosa

Ibišević strijelac u visokoj pobjedi Herthe

Njemački nogometni prvoligaši uveliko bruse formu za novu sezonu Bundeslige koja starta krajem mjeseca.

Hertha je danas odigrala prijateljski meč protiv grčkog Aiginiakosa i na kraju slavila sa 7:0, a sudeći prema rezultatu, spomenuti tim nije bio dosljedan rival Berlincima koji su očigledno daleko kvalitetniji.

Staru damu iz Berlina je u vodstvo doveo Vedad Ibišević golom u 20. minuti, a do kraja poluvremena Hertha je na krilima Dardaija i Dude postigla još tri pogotka, te na odmor s prednošću od 4:0.

I u nastavku utakmice njemački tim se poigravao sa Aiginiakosom. Kalou je golovima u 69. i 73. povisio na 6:0, da bi deset minuta prije kraja za Herthu pogodio i Kiprit.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dodajmo i to, Hertha će novu sezonu otvoriti utakmicom protiv Nurnberga koja se igra 25. augusta u 15:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi