Ibrahim Šehić i društvo su održali obećanje?
Šehić je obećao navijačima nakon posljednje utakmice u prošlim kvalifikacijama da će napraviti pravilnik, te da će se igrači znatno ozbiljnije odnositi prema državnom dresu

Nema izlaska iz Trening centra

Ibrahim Šehić i društvo su održali obećanje? · Saznajemo

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer u Trening centru u Zenici, gdje će se pripremati za prijateljske utakmice protiv Gruzije i Luksemburga.

Sam spisak pozvanih igrača za ova dva meča govori da je selektor Ivaylo Petev veoma ozbiljno shvatio dva naredna protivnika, koja će biti faktički zagrijavanje za početak Lige nacija. Osim Pirića i Prcića koji nisu na okupljanju, svi ostali se nalaze u Zenici, te su veoma ozbiljno shvatili naredne protivnike reprezentacije.

Kako smo jutros pisali o tome hoće li Ibrahim Šehić i društvo napraviti pravilnik, kojeg su spominjali nakon posljednje utakmice protiv Ukraine u prošlim kvalifikacijama, kako saznajemo taj pravilnik od jučer je na snazi, tako da nema više provoda, ispijanja kafa po gradu, te dolaska trećih lica u Trening centar prije utakmica, dalje detalje ne znamo, ali se nadamo da će ga uskoro iz naše selekcije podijeliti sa javnosti.

Iako je prije bio običaj i kod ranijih selektora da igrači odu prošetati gradom, te ispijati kafe po lokalnim objektima, čini se da su se neke stvari ipak promijenile.

Dokad će se reprezentativci, stručni štab i cijeli staff reprezentacije pridržavati famoznog pravilnika vrijeme će pokazati, ali ono što je sigurno da se dres reprezentacije mora shvatiti krajnje ozbiljno, kao što igrači shvaćaju svoje obaveze u svojim klubovima. Ipak dres sa državnim grbom treba da bude svetinja, te da se uz maksimalan angažman i ozbiljnost svih ljudi u i oko reprezentacije konačno krenu praviti bolji rezultati.

Prva šansa za to je već u petak na Bilinom polju protiv selekcije Gruzije, a pet dana nakon toga i protiv selekcije Luksemburga.

Top Komentari

delapenja
Ove igrace sa spiska mozes drzati zatvorene 365 dana ,dzaba je,oni bolje ne mogu ,jednostavno ne a tu kvaliteta
16 1
Goran86
Nemam nista protiv Sehica ali koji ce vrag vise golman star druga turska liga
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti