Velikan pao u Konyji, Ibrahim Šehić jedan od najzaslužnijih za velika tri boda!
Foto: Konyaspor

Bh. golman odigrao dobar meč

Velikan pao u Konyji, Ibrahim Šehić jedan od najzaslužnijih za velika tri boda!

E. Ganibegović

U okviru 26. kola turske Super lige Konyaspor je nakon preokreta, kladioničarskim rječnikom rečeno iz 2 u 1, savladao Galatasaray s 2:1, a nas itekako može da raduje dobra partija Ibrahima Šehića.

Prvi gol vidjeli smo u 31. minuti. Na asistenciju Akturkoglua pogodio je Rashica i pri vodstvu od 0:1 za velikana iz Istanbula se otišlo na odmor.

Do izjednačenja Konyaspor dolazi u 62. minuti. Rezervista Paz je asistirao Dikmenu koji pogađa za 1:1.

Veliko slavlje domaćih u 89. minuti kada je pogodio Cekici, no gol je na kraju poništen. Ipak, Konyaspor je uspio da stigne do sva tri boda.

Igrala se treća minuta sudijske nadoknade kada je Paz ponovo bio u ulozi asistenta, a Ulgun je pogodio za veliko slavlje i pobjedu Konyaspora.

Sjajan je na golu domaće ekipe bio bh. golman Ibrahim Šehić koji je upisao šest odbrana. Jedan je od najbolje ocijenjenih igrača na utakmici i jedan od najzaslužnijih za pobjedu Konyaspora.

Oglasi

Sigurno da nas raduje dobra forma Šehića pred reprezentativno okupljanje i utakmice s Islandom i Slovačkom, te očekujemo da u Zenicu stigne dobro raspoložen i motivisan.

Što se tiče tabele, Galatasaray je i dalje ubjedljivo prvi sa 60 bodova. Fenerbahce ima devet bodova manje, ali i dvije utakmice manje, pa se prednost vrlo lako može istopiti na samo tri boda. Konyaspor je na osmoj poziciji s 34 poena. 

U narednom kolu Konyaspor će gostovati kod Umraniyespora, dok Galatasaray narednu utakmicu igra tek devetog aprila u 29. kolu protiv Kayserispora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga, 27. kolo:

Konyaspor - Galatasaray 2:1 (Dikmen 62', Ulgun 90+3'; Rashica 31')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi