Ibrahimović: Dancima gol ne znači ništa
Foto:EPA

Švedska slavila s 2:1

Ibrahimović: Dancima gol ne znači ništa

S. Bošković

Švedska je u prvom susretu baraža s 2:1 na domaćem terenu savladala reprezentaciju Danske, a najbolji igrač Šveđana, Zlatan Ibrahimović, smatra da Dancima postignut gol ne znači ništa. 

Napadač PSG-a postigao je drugi gol Švedske s bijele tačke, no Nicolai Jorgensen je smanjio i pružio nadu Dancima u uzvratu. 

"Pobijedili smo, no na kraju smo bili jako umorni. Imam osjećaj da smo mogli postići više golova, no slavili smo s 2:1 i to je jako dobar rezultat", rekao je Ibrahimović, te je još dodao: 

"Odigrali smo dobro, oni su postigli gol koji im ništa ne znači. Sad nam samo ostaje da se fokusiramo na drugi meč", zaključio je Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Uzvratni susret igra se u utorak i Dancima na domaćem terenu predstoji težak izazov kako bi uspjeli izboriti odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.