Ibrahimović je konačno otkrio koje dvije riječi su ga toliko uvrijedile da je Gattusa bacio u smeće

Nakon desetak godina šutnje

Ibrahimović je konačno otkrio koje dvije riječi su ga toliko uvrijedile da je Gattusa bacio u smeće

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović igra dvije decenije na vrhunkom nivou. Njegova karijera je prebogata mnogih anegdota i kontroverzi kako na terenu, tako i van terena. 

Ibrahimović je već ranije objavio svoju biografsku knjigu pod nazivom "Ja sam Zlatan Ibrahimović", a prije nekoliko dana svjetlost dana je ugledala i knjiga o drugom dijelu njegove karijere pod nazivom "Adrenalina".

Neki detalji iz knjige su već otkriveni kao primjera onaj da se ponudio PSG-u da postane sportski direktor tog kluba, ali se Nasser Al-Khelaifi na to samo nasmijao.

Prije nekoliko godina je jako iznervirao i Minu Raiolu, velikog prijatelja i menadžera kada je samovoljno objavio da odlazi u Manchester United. Kako kaže bio je umoran od svega.

Ova njegova objava koštala je United pet miliona funti, što mu je Ed Woodward i odgovorio. "Upropastio su pet miliona funti vrijedan promotivni materijal", istakao je prvi čovjek Uniteda.

Oglasi

Isspostavilo se da su Unitedu imali sve spremno da predstave Ibrahimovića. Zakupili su reklamne prostore, a reklama je bila spremna i za Hollywood. "Sve sam upropastio", zaključio je Iegendarni napadač.

Ovaj 40-godišnjak trenutno obnaša svoj drugi mandat u dresu Milana, a kada je prvi put igrao za Rossonere dijelo je svlačionicu sa nizom zvučnih imena između ostalih i sa Gennarom Gattusom.

Thiago Silva je svojevremeno ispričao priču kako je jedne prilike Ibra ratobornog Italijana bacio u svlačionicu jer ga je sve vrijeme provocirao.

"Jednom je Gattuso odlučio da dosađuje Ibrahimoviću tokom cijelog treninra. Provocirao ga je, ali Zlatan ne bi rekao ni riječ, barem se tako činilo", kazao je Thiago Silva te nastavio:

Oglasi

"Dvojica su se srela na putu ka svlačionici, tada je Ibrahimović zgrabio Gattusa i bacio ga u kantu za smeće. Nismo vjerovali svojim očima, pogotovo kad smo vidjeli Gennarov izraz lica. Cijelu sedmicu sam se smijao."

Nakon deset godina kompletnu priču potvrdio je i Ibrahimović kazavši koje riječi su ga zapravo toliko iznervirale da je odlučio da Gattusa baci u kantu za smeće.

"Rino (Gattusov nadimak) i ja smo tražili način da se motivišemo. Počeo je da me zove "Ružni Slaven", a ja sam ga poslije toga naglavačke bacio u kantu za smeće", otkrio je Ibrahimović.

Gattuso je evidentno vrijeđao Ibrahimovića na osnovu njegovog porijekla i etničke pripadnosti pošto je Šveđanin bh. korijena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je rođen i odrastao u Skandinaviji Zlatan je zahvaljujući svom ocu Šefiku zadržao brojne običaje svojstvene za narod s ovog podneblja.

Inače, dok su bili u suparničkim timovima Gattuso i Ibrahimović su često ulazili u sukobe. Poznat je njihov duel iz 2003. godine kada su igrali za Milan, odnosno Ajax. I tada je palo nekoliko teških riječi. Nastavilo se rivalstvo i narednih godina kada je Ibra igrao za Juventus i Inter, da bi u svlačionici Milana postali prijatelji. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
"Ružni Slaven"
1 4
PantePita
Ibrahimović je otkrio kako postoji i jedan osobni razlog zbog kojeg mu je drago da je Modrić dobio Zlatnu loptu i sve ostalo. "Moja majka i ja smo iz Hrvatske, on je Hrvat i zato sam posebno sretan. To je dio moje krvi", završio je. Ibra je od oca naslijedio ciganske karakteristike(zato i baca ljude u kante za smece),a od majcine, hrvatske strane je dobio sav talenat za fudbal.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi