Status od pet miliona funti: Zlatan samovoljno objavio ime novog kluba, pa se izvinjavao
Foto - Instagram

Nevjerovatni Ibra

Status od pet miliona funti: Zlatan samovoljno objavio ime novog kluba, pa se izvinjavao

M. Šljivak

Nova knjiga Zlatana Ibrahimovića 'Adrenalina' donijela je mnoštvo nevjerovatnih priča švedskog napadača.

Između ostalog Ibra u novoj knjizi otkriva kako je 2016. godine samovoljno objavio da potpisuje za Manchester United.

Zlatan i agent Mino Raiola pregovarali su s Unitedom, ali se Crveni đavoli nisu dugo javljali, pa je Ibrahimović odlučio da reaguje.

Na Instagramu je objavio kako je novi igrač Manchester Uniteda, zbog čega su na Old Traffordu bili bijesni.

"Napisao sam na Instagramu da će moj novi klub biti Manchester United. Bio sam umoran od silnih pregovora- Takve stvari se ne smiju raditi ako sve nije gotovo i Mino je želio da me ubije", otkriva Zlatan u knjizi.

Oglasi

Tadašnji izvršni direktor kluba s Old Trafforda Ed Woodward je poludio zbog onog što je napravio Zlatan i švedski napadač je morao da se izvini klubu.

"To je bila moja krivica, Mino Raiola nije imao ništa s tim. Izgubio sam strpljenje i to je sve. Nisam razmišljao o posljedicama. Bio sam spreman odustati od ugovora ako sam sve upropastio. Izvinjavam se još jednom", napisao je Zlatan u izvinjenju ljudima iz Manchestera.

Ova njegova objava koštala je United pet miliona funti, što mu je Ed Woodward i odgovorio.

"Upropastio su pet miliona funti vrijedan promotivni materijal", istakao je prvi čovjek Uniteda.

Isspostavilo se da su Unitedu imali sve spremno da predstave Ibrahimovića. Zakupili su reklamne prostore, a reklama je bila spremna i za Hollywood.

"Sve sam upropastio", zaključio je Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zlatan je ipak na kraju otišao u United. Tu je ostao godinu i po, a u 53 odigrana meča imao je učinak od 29 golova i 10 asistencija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tz_Niko75
Tipicna ufurana dijaspora. Roditelji se patili da bi on uspio. Upustali ga, pa nema respekta ni pred Bogom
8 12
Husrefbeg22
ni brige ni pameti. Ne znam po cemu ga treba slaviti? Sto nije htio u svoje vrijem eigrati za BiH? ili sto pravi gluposti? ili sto je kurvinski cutao na psovke i uvrjede srpskih neofasista u Beogradu za vrijeme utakmice na marakani???
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi