Ibrahimović ispričao kako je Materazzija poslao u bolnicu: "Čekao sam to četiri godine"

Nema šale sa Ibrom...

Ibrahimović ispričao kako je Materazzija poslao u bolnicu: "Čekao sam to četiri godine"

Šveđanin Zlatan Ibrahimović u intervjuu za GQ prisjetio se kako je prije skoro 10 godina nokautirao Marca Materazzija.

Sve se dogodilo na derbiju između Milana i Intera čiji je Zlatan ujedno i junak bio, budući da je uz izboren penal i jedini zabio gol, ali utakmicu je obilježio 'kung-fu' start švedskog napadača kojim je poslao u bolnicu Materazzija.

Bila je to zapravo Ibrahimovićeva osveta za povredu koju mu je jedan od najgrubljih štopera nanio u vremenu dok je igrao za Juventus, a skoro četiri godine čekao je da mu uzvrati istom mjerom.

"U periodu dok sam igrao za Juventus, jedne prilike Materazzi mi je uletio kao ubica i nanio povredu. Bio je tvrd igrač, to je u redu, ali postoje dvije vrste takvih. Jedni od njih imaju namjeru da vam naude. I Maldini je bio oštar, no drugačije su bile njegove namjere", prisjetio se Ibrahimović, pa nastavio:

"Povrijedio me je, Capello je vidio da nisam u redu i poručio mi je da će me izvaditi iz igre, ali ja sam uporno govorio da mogu nastaviti. Želio sam da se osvetim već tada Materazziju. No, bolovi su bili previše jaki, morao sam izaći."

Od tada prolazile su godine, mijenjao je Ibrahimović klubove, a onda je došao u Milan.

"Već u prvom sljedećem derbiju, u sezoni 2010/2011., svi su bili protiv mene. To me je dodatno motivisalo, no nije dobro ako nemate nikakvu kontrolu jer je glupost onda neizbježna. Uspio sam izboriti jedanaestarac, a faulirao me je, ko drugi nego Materazzi."

A onda je dočekao ono što je dočekao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U drugom poluvremenu dočekao sam priliku da Materazziju uletim kung-fu udarcem i pošaljem ga u bolnicu. Stanković me nakon toga pitao: 'Zašto si to uradio?'. Odgovorio sam mu: 'E, to sam čekao četiri godine. Zato' Sve se vraća, sve se plaća", prisjetio se.

Ibrahimović je, podsjećanja radi, okončao svoju avanturu u MLS-u i u narednim danima trebao bi otkriti koja će biti njegova naredna stanica u karijeri. Mnogi su uvjereni da će se vratiti u Milan.

Top Komentari

Sani81Starmo
To Ibra legendo. Takve svinje ne zaslužuju drugo.
4 2
Novibroj
Mogliste postaviti link video majku li vam
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi