Ibrahimović: Još ima mjesta za trofeje...

Nije isključen povratak u Švedsku

Ibrahimović: Još ima mjesta za trofeje...

Edmir Škorić

Zlatan Ibrahimović trenutno trenira u Švedskoj u ekipi Hammarbyja, čekajući da se vrati u Italiju.

Ibra je po početku pandemije koronavirusa napustio Milano i sada je u rodnoj Švedskoj, te uživa igrajući na treninzima za Hammarby, klub u kojem ima 23,5 posto udjela kojeg je stekao krajem prošle godine.

"Naravno da se brinem jer stalno dobivam obavijesti o stvarima koje se dešavaju. Ipak, mislim da ne možemo sve zaustaviti i da moramo da nastavimo da živimo svoje živote. Moramo svi preuzeti odgovornost i poštovati situaciju", rekao je Ibra.

Dok se njegovi saigrači uglavnom zabavljaju u karatninu uz društvene mreže, Ibrahimović svakodnevno radi s loptom i to uz prisustvo drugih igrača.

"Dobro se osjećam, toliko sam zahvalan što mogu biti dio toga i što mogu trenirati s momcima, vidjevši da sve stoji u Evropi, uglavnom u Italiji gdje ne možemo trenirati i moramo ostati unutra, tako da sam vrlo sretan što sam ovdje, da upoznam fantastične ljude koji rade u klubu, kao i igrače", rekao je Šveđanin.

38-godišnjem Ibrahimoviću ugovor s Milanom istječe na kraju sezone, pa je li možda spreman potpisati za svoj Hammarby?

"Ne znam. Mnogo se stvari događa i ne znam. Mislim, ko je znao da će koronavirus doći i za dvije sedmice svijet okrenuti naopačke? Vidjet ćemo... Trenutno imam ugovor s Milanom i drugo mi ne pada na pamet. Želim da igram koliko god mogu. Švedska? Uvijek sam govorio da ću tamo igrati, ali govorio sam i druge stvari, pa se promijenilo".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je rođen u Malmeu i igrao je za taj klub, nikada nije osvojio trofej u Švedskoj.

"Svi su trofeji dobrodošli. U mom kabinetu za trofeje još uvijek ima mjesta. Uvijek želim više i nije važno da li je taj trofej Scudetto, Liga prvaka, švedskog prvenstva ili nešto treće".

Top Komentari

Dtox
Ima sve dok neko hoce da plati
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi