"Igram besplatno radi njega, odrekao sam se novca, hoće li i kuću da mu dam?"

Ibrahimović o svom saigraču

"Igram besplatno radi njega, odrekao sam se novca, hoće li i kuću da mu dam?"

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović se vratio fudbalu nakon deset mjeseci pauze i odmah privukao pažnju nekim svojim izjavam. Neki će reći sasvim očekivano s obzirom o kome se radi. 

Ibrahimović ima veliki utjecaj u svlačionici Rossonera posebno se to odnosi na mlađe igrače kojim mnogo pomaže svojim savjetima.

Upravo jedan mladi igrač već mjesecima zadaje ozbiljnu glavobolju čelnicima Rossonera. Riječ je Rafaelu Leau koji ne želi da produži ugovor.

Šveđanin bh. korijena je kazao da zbog Leaa praktično igra besplatno jer se odrekao plate što dovoljno govori koliko su pregovori komplikovani.

"Zbog njega sam smanjio platu, igram besplatno. Želi li možda i kuću", kazao je Ibrahimović o svom saigraču.

Leaeu ugovor sa Rossonerima ističe narednog ljeta, pregovori traju već mjesecima. Portugalac uporno govori da je sretan u Milanu, ali dogovora još uvijek nama.

Oglasi

Dobro mi je u Milanu, razgovaram s osobama s kojim trebam razgovarati. Nije na meni da pričam. Vidjet ćemo šta će biti na kraju sezone", kazao je Leao pred meč protiv Atalante.

Oko na odličnog 23-godišnjaka su bacili razni evropski velikani, prije svih Liverpoola pa će Milanu biti teško da ga zadrži u svojim redovima.

Milan je meč protiv Atalante riješio u svoju korist sa 2:0. U povratničkom duelu Ibrahimović je upisao historiju milanskog kluba. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, legendarni napadač je postao najstariji fudbaler koji je nosio dres Milana u Seriji A, s 41 godinom i 146 dana, nadmašivši tako Alessandra Costacurtu.

"Osjećam se dobro i prošlo je godinu i dva mjeseca kako se nisam osjećao kao danas. Osjetio sam slobodu da mogu da radim ono što volim - da igram fudbal", poručio je Zlatan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi