Zlatan u svom stilu: Ne bavim se politikom, da jesam, bio bih predsjednik
FOTO - EPA

Bez dlake na jeziku

Zlatan u svom stilu: Ne bavim se politikom, da jesam, bio bih predsjednik

A. Beganović

Iskusni švedski napadač Milana, Zlatan Ibrahimović, jedan je od onih sportista čije riječi imaju težinu. Bez dlake na jeziku Zlatan govori o raznim temama, a tako je bio i ovaj put.

U Sjedinjenim Američkim Državama mnogobrojni sportisti na svoj način su poveli borbu protiv rasizma, a jedan od predvodnika te borbe je po mnogima najbolji košarkaš svih vremena, LeBron James.

Sjajni američki košarkaš svom djelima i medijskim istupima bori se protiv rasizma, a početkom godine Ibrahimović je komentarisajući LeBronovu borbu istakao da bi se trebao suzdržati od političkih govora te da bi se trebao baviti sportom.

James mu je tada odgovorio da nema namjeru baviti se samo sportom te da će i u budućnosti postavljati pitanja o jednakosti, društvenoj nepravdi i rasizmu, a Ibrahimović se za inostrane medije prisjetio LeBronovih riječi.

"Sport okuplja ljude, a politika ih dijeli. Ali, ja se ne bavim politikom, da jesam, bio bih predsjednik", rekao je Ibrahimović.

Poznato je da su navijači Rome nedavno skandirali Ibrahimoviću da je cigan što je rezultiralo reakcijom talijanske javnosti, a švedski napadač im je tokom utakmice odgovorio na sebi svojstven način.

Kada je postigao pogodak iz slobodnog udarca podigao je ruke u zrak i tražio od navijača Rome da nastave sa prvociranjem. Upravo zbog tih dešavanja sjetio se LeBronovih riječi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne poznajem LeBrona lično. I ne osuđujem ga. Bez obzira što osjeća prema rasistima, u pravu je, jer kad te 50 tisuća ljudi nazove jeb... ciganom, to je isto. To je također rasizam", rekao je Ibrahimović, ali još jednom podvukao da se ne bavi politikom i da preko sporta širi ljubav.

"Ali ja se ne bavim politikom. Bavim se sportom. Ovako širite ljubav", rekao je 40-godišnji Šveđanin.

Promo

Top Komentari

denimen9
Alo redakcija, kako nigdje u tekstu ne piše da je Ibrahimović bosanskih korijena??? whahaha
1 3
Zulfikar
LBJ suti suti kada je u pitanju Kina i njihovo fasisticko ponasanje prema Ujgurima i drugim manjinama.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi