Ibrahimović se prisjetio dana u Juventusu: Capello bi galamio: 'Ibra!'...i znao sam šta slijedi
Ibrahimović prije Juventusa nije bio poznat kao igrač koji postiže mnogo golova, a onda je počela saradnja sa Capellom...

Tih dana je postao gol mašina

Ibrahimović se prisjetio dana u Juventusu: Capello bi galamio: 'Ibra!'...i znao sam šta slijedi

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović prisjetio se u razgovoru za BBC mnogih anegdota iz svoje karijere, a neke od najzanimljivijih je doživio u Juventusu. 

Podsjetimo, Ibrahimović je u redove Stare dame iz Torina stigao iz Ajaxa na ljeto 2004. godine, ali tada je imao jedan problem - nije postizao golove!

Kako sam Ibra kaže, golovi mu u tim trenucima karijere nisu bili toliko bitni, ali je kasnije shvatio da je on napadač i da mora početi postizati više golova ukoliko želi da bude važan dio svakog tima. U tome mu je pomogao Capello i to na mučan način za Zlatana.

"Davanje golova mi nije bilo toliko bitnmo na početku karijere. Više sam, bio skoncentrisan na tehniku i vještinu. U jednom trenutku sam shvatio da ipak moram postizati golove jer sam napadač i ako ih ne budem postizao, neću im trebati", kaže Ibrahimović i nastavlja.

"To se promijenilo kada sam stigao u Juventus. Sve je bilo novo za mene...Prvog dana treninga sam čuo Capella kako galami: 'Ibra!'. Pokazao mi je prostom na neke igrače iz akademije. Oni su mi ubacivali loptu, a ja sam davao golove. To je svaki dan trajalo 30 minuta. Nekad sam želio kući jer sam bio umoran i nisam želio više šutirati, nisam želio gfledati gol i golmana. Potom bih samo čuo: 'Ibra!'...i znao sam šta slijedi. Na kraju sam postao mašina ispred gola".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trenutni napadač LA Galaxyja se prisjetio i jedne utakmice protiv Milana te je poručio da su Nesta i Maldini protivničkim napadačima tih godina davali samo pola šanse na susretu.

"Sjećam se utakmice protiv Milana kada smo igrali protiv Maldinija i Neste. Na tom meču možeš dobiti pola šanse. A, iza njih je Dida...Međutim, imao sam sreće pa su mi saigrači bili Buffon, Thuram i Cannavaro. Ukoliko ih prođeš, dobiješ udarac, a onda moraš da prođeš i Buffona. Imao sam dobro okruženje za trening", rekao je Ibrahimović.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi