Ibraković u derbiju kola doživio prvi poraz

Prvi poraz u novoj sezoni

Ibraković u derbiju kola doživio prvi poraz

Fudbaleri Kapfenberga koje s klupe predvodi bivši sportski direktor Sarajeva Ibdulah Ibraković doživjeli su danas prvi poraz u novoj sezoni.

Bolji od izabranika Ibrakovića bili su fudbaleri Lieferinga koji su u derbiju kola kasnim golovima uspjeli stići do sva tri boda. Prvo poluvrijeme ove utakmice proteklo je bez većih uzbuđenja. Igralo se tvrdo, tako da se na odmor otišlo bez golova.

Nastavak meča donio je dva pogotka i to oba u mreži gostujuće ekipe, Kapfenberga. Domaći su prvo promašili jedanaesterac, kada je u 63. minuti sa bijele tačke neprecizan bio Tetteh. Ipak, isti igrač se iskupio za promašaj te je u 87. minuti pogodio za 1:0. Konačnih 2:0 tri minute kasnije postavio je Berisha.

Kapfenberg je nakon ovog poraza pao n drugo mjesto te sada ima tri boda manje u odnosu na današnjeg sportskog rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi