Ibričić i Kosorić odigrali ljepoticu večeri, "sedmice" u Skandinaviji, šok za Ordagića

Prvo pretkolo Evropske lige

Ibričić i Kosorić odigrali ljepoticu večeri, "sedmice" u Skandinaviji, šok za Ordagića

A. Čaušević

Širom Evrope odigran je veliki broj mečeva prvog pretkola Evropske lige.

Ljepotica današnjeg programa odigrana je na Malti. U meču punom prekreta Domžale su sa 3:4 pobijedile Balzan. Senijad Ibričić je bio strijelac prvog gola za goste, dok je Aleksandar Kosorić odigrao cijeli meč za domaće.

Starter je bio i Amer Ordagić koji je doživio šok u sudijskoj nadoknadi. Brann je vodio sa 2:0 protiv Shamrock Rovertsa poslije prvog poluvremena, a na kraju je bilo 2:2. U četvrtoj minuti izgubljenog vremena zabio je Roberto Lopes.

Veldin Muharemović je doživio poraz sa svojom Florom protiv Chikhure. Vodili su Luksemburžani poslije prvog dijela, ali su Gruzijci slavili sa 1:2.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Najubjedljivije pobjede viđene su u Skandinaviji. Malmo je sa 7:0 pobijedio Ballymenu uz hat-trick Markusa Rosenberga, dok je Molde sa 7:1 kući ispratio KR Reykjavik.

Od klubova iz regiona Budućnost je s 0:2 pobijedila Narvu Trans, prošlogodišnjeg protivnika Željezničara. Radnički iz Niša se nije proslavio u Estoniji, Flora je slavila sa 2:0.

Top Komentari

RASanticeva
Fola ne Flora nepismeni stvore Fola Esch (Luksemburg) - Flora Tallinn (Estonija)
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi