Ibričić izbacio Kosorića, Ordagić se oprostio od Evrope, Policajci nemilosrdni

Revanš mečevi 1. pretkola EL

Ibričić izbacio Kosorića, Ordagić se oprostio od Evrope, Policajci nemilosrdni

A. Čaušević

Širom Evrope igrani su revanš mečevi prvog pretkola Evropske lige, a u akciji je bilo i nekoliko bh. fudbalera.

Senijad Ibrčič je i u revanšu bio uspješniji od Aleksandra Kosorića. Domžale su s 1:0 pobijedile Balzan te su sa ukupnih 5:0 proši dalje. Gol odluke postigao je Slobodan Vuk u 21. minuti.

Ibrčić, Kosorić, ali i Josip Ćorluka su odigrali po cijeli meč, s tim da je bivši kapiten Željezničara dobio žuti karton u prvom poluvremenu utakmice.

Amer Ordagić se od Evrope oprostio već na prvoj prepreci. Brann je u 57. minuti poveo sa 0:1, ali je Shamrok do kraja meča preokrenuo te je sa ukupnih 4:3 prošao dalje. Bivši veznjak Slobode je na terenu proveo svih 90 minuta.

Radnički iz Niša ni u revanšu nije uspio pobijediti Floru, bilo je 2:2 pa je estonski tim prošao dalje sa ukupnih 2:4.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Budućnost je i u revanš susretu potvrdila ulogu favorita protiv Narve Transa. U Podgorici je bilo 4:1, a konačan rezultat u ovom dvomeču bio je 6:1.

Najubdljiviji trijumf osvario je Glasgow Rangers. Sa 6:0 na Ibroxu je savladan St. Josephs, a Policajci su prošli dalje sa ukupnih 10:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi