Ibričić kao vino: Nakon sjajne partije uvršten u tim kola
Bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić u kontinuitetu igra fantastično za Domžale u kojem nastupa od ljeta 2017. godine (Foto: NK Domžale)

Bh. nogometaš igra odlično

Ibričić kao vino: Nakon sjajne partije uvršten u tim kola

Sjajne igre koje Senijad Ibričić (33) pruža u dresu Domžala više i nisu novost.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, iako zagazio u pozne godine, pruža fenomenalne partije u dresu Domžala i ove sezone je bez dvojbe jedan od najvećih majstora u Prvoj ligi Slovenije.

Pokazao je to Ibričić još jednom u prošlom kolu, kada je u duelu sa Olimpijom (4:4) uz gol upisao i dvije asistencije, a za to je sada nagrađen i uvrštanjem u najbolju momčad 15. kola slovenačkog šampionata.

Uz Ibričića, najboljih jedanaest čine još: Obradović (Maribor), Celcer (Gorica), Ivković (Maribor), Maruško, Klinar (Maribor), Kronaveter (Olimpija), Pihler (Maribor), Žurga (Triglav), Sirk (Mura) i Nicholson (Domžale).

Ibričić, podsjećamo, za Domžale nastupa od 2017. godine. Prethodno je nosio dresove Kopra, Sepahana, Karsiyake, Erciyesspora, Vardara, Hajduka, Lokomotiva, Gaziantepspora, Kasimpase...

Za nogometnu reprezentaciju BiH je svojevremeno odigrao 40 utakmica.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Top Komentari

Mr.Balboa
Zasto njega prosinecki ne pokusa nagovoriti da se vrati,pa kako on rece nisu bitne godine,bitna je forma,pa evo covjek igra odlicno,stoga bi ga mogao pozvati da odigra jos 2godine,jer sigurno je da moze!!!
4 12
Mr.Balboa
Nije tragedija ako imas u ekipi jednog tipa igraca kao sto je Ibricic sa 33 god,mislim ja navodim primjer a moze to biti I neko drugi,ako pogledamo igrace koje smo imali I igrali I sa 35 na visokom nivou,a slazem se da treba praviti mladju ekipu to nije sporno!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi