Ibričićeva majstorija nije izvedena po pravilima nogometne igre

Pogriješio je Nicholson

Ibričićeva majstorija nije izvedena po pravilima nogometne igre

E. Škorić

Bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić je u centru pažnje zbog poteza na meču Domžale - Celje (1:1).

Gosti su vodili golom Vizingera iz 24. minute, a domaćim je bod donio Nicholson u 85. minuti. Velike zasluge za gol pripadaju domišljatom Ibričiću.

Ibričić je u stilu istinskih velemajstora fudbalske igre loptu gurnuo prema naprijed, a Nicholson nije imao problema da zatrese protivničku mrežu.

Međutim, pogodak koji obilazi region je trebao da bude poništen. Nicholson je utrčao na nekoliko metara od gola prije nego je Ibričić dirnuo loptu. Dakle, ušao je u kazneni prostor prije nego je izvođač penala loptu i dirnuo, što je nepravilno.

Penal je trebalo da se ponovi, kako nalažu pravila, ali je sudija pokazao na centar i gol je priznat na kraju, što naravno ne umanjuje majstorluk Ibričića.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Top Komentari

jc999
Koji majstorluk, čega majstorluk??? E kad bude oenal ja ću loptu gurnuti u stranu a ti pucaj!!! Majstorluk???? Retardirani ste i vi i Ibričić
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi