Icardi definitivno odlazi, poznata i nova destinacija?

Argentinac neće ostati u Interu

Icardi definitivno odlazi, poznata i nova destinacija?

E. Škorić

Prema pisanju inostranih medija, Mauro Icardi je donio odluku da na ljeto napusti Inter.

Icardiju je ranije oduzeta kapitenska traka i nastala je velika svađa između njega, njegovog agenta i suprge Wande Nare i Intera, te navijača tog kluba.

Naravno, u Interu su razočarani jer Argentinac i njegova supruga oklijevaju s potpisivanjem novog ugovora, a čini se da je sve to s ciljem da na ljeto napusti Inter.

Njegov trenutni ugovor s Interom vrijedi do ljeta 2021. godine, ali Icardi će na kraju sezone, objavio je AS, gledati da ode u klub koji igra Ligu prvaka i koji ima za plan osvajanje tog takmičenja.

Icardijev san bio bi Real Madrid. Međutim, on nije među njihovim prioritetnim ciljevima i nakon što je već neko vrijeme pratio Argentinca, Juventus se pojavljuje kao vjerovatnija destinacija .

On je takođe interesantan Napoliju, koji je spreman da mu ponudi ogromnu sedmičnu platu, a u igri je i Manchester United, koji bi čak dao Romelua Lukakua u zamjenu za Icardija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Izvor blizak sudionicima zasad neuspješnih pregovora između Icardija i Intera otkriva kako je Inter tražio da se ugradi odštetna klauzula od 220 miliona eura, ali to se nije dopalo napadaču.

U Interu su svjesni da vjerovatno gube Icardija, koji bi na kraju mogao otići za svega 60 miliona eura, ali još nije poznato u koji klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi