Delegacija Juventusa stigla u Pariz na dogovor sa PSG-om
Foto - EPA

Dvojica igrača se povezuju sa Starom damom

Delegacija Juventusa stigla u Pariz na dogovor sa PSG-om

Midhat Šljivak

Čelni ljudi torinskog Juventusa stigli su u Pariz gdje će u finišu prelaznog roka pokušati da završe dva transfera.

Prema informacijama italijanskih medija, Juventus je zainteresovan za dovođenje dvojice Argentinaca, Maura Icardija i Leandra Paredesa.

Icardi je velika želja Bianconera. Pokušat će da ga dovedu u Torino i navodno su mu čak spremni garantovati mjesto prvog napadača pored Moisea Keana kojeg su dogovorili iz Evertona i Alvara Morate.

Argentinski napadač je odavno želja Juventusa. Povezivao se sa torinskim velikanom još dok je igrao u Interu, ali se on odlučio na odlazak u PSG, gdje međutim nije redovan član prve postave.

Dugo se spominje njegov povratak u Italiju. Stara dama je ponovo najkonkretnija i vidjet ćemo hoće li na kraju dogovor biti postignut.

Oglasi

Druga želja čelnika Stare dame je veznjak Leandro Paredes. On je glavna opcija za pojačanje u veznom redu nakon što je klub odbio mogućnost da u ekipu vrati Miralema Pjanića.

Paredes se kao i Icardi često povezivao sa Juventusom. Sada bi konačno mogao i završiti u Torinu i ostaje nam da sačekamo konačan rasplet situacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što je u ovom trenutku realno je činjenica da je Paredes mnogo bliži prelasku u redove Bianconera nego što je to slučaj sa Icardijem.

Juventus je jako loše ušao u novu sezonu Serije A. Tim Maxa Allegrija je osvojio samo jedan bod iz utakmica sa Udineseom (2:2) i Empolijem (0:1).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi