Idealna prilika za Velež da upiše prvu pobjedu u sezoni

Nastavlja se 1. liga FBiH

Idealna prilika za Velež da upiše prvu pobjedu u sezoni

Takmičenje u 1. ligi Federacije BiH stiglo je do 9. kola, koje će biti odigrano danas izuzev utakmice Travnika i Sloge (3.10).

Lider Orašje u ovom kolu dočekuje ekipu Goražda, koja se nalazi na sedmom mjestu. Orašje je u seriji od tri uzastopne pobjede i u dobroj je situaciji da upiše i četvrtu kojom bi ostalo na prvom mjestu.

Rudar je jedini tim u 1. ligi koji do sada nije upisao niti jedan poraz (4-4-0). Danas će Kakanjci igrati sa Bosnom Semom, dok će Bratstvo na svom terenu dočekati Zvijezdu. Ovaj duel bi se mogao nazvati derbijem kola obzirom da se Bratstvo nalazi na trećem, a Zvijezda na petom mjestu, i da je razlika između ova dva tima samo jedan bod.

Idealnu priliku da dođe do prve pobjede u sezoni ima Velež. Rođeni će na Rahimićevoj premijeri na svom terenu ugostiti Novi Travnik, jedini tim koji je u dosadašnjih osam kola skupio manje bodova nego Velež. Mostarci su pretposljednji sa 3 boda, dok Novi Travnik ima 2, pa se ova utakmica može posmatrati kao posljednja prilika za Velež da uhvati kakav-takav priključak za timovima koji drže mjesta u sigurnoj zoni.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Od ostalih utakmica, Jedinstvo u Bihaću dočekuje GOŠK, Budućnost u Banovićima igra sa Čapljinom dok visočka Bosna gostuje Radničkom iz Lukavca.

Sve utakmice današnjeg programa igraju se u terminu od 15:30.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije