Idealni tim Jorginha je najčudniji koji ćete vidjeti: Golmana nemamo, u napadu su Falcao i Robinho

Fudbaler Chelseaja izabrao

Idealni tim Jorginha je najčudniji koji ćete vidjeti: Golmana nemamo, u napadu su Falcao i Robinho

Vezni fudbaler Chelseaja Jorgin ho izabrao je veoma zanimljiv idelan tim sačinjen od pet igrača.

U posljednje vrijeme dosta često viđamo kako novinari ili navijači traže od poznatih fudbalera da izaberu ovakav tim, a to nije mašilo ni Jorginha o čijem izboru će se pričati.

On je odgovarajući na pitanja navijača preko Instagrama ponudio sljedeći odgovor:

"Ok, evo mog tima... Nećemo imati golmana, jer jednostavno uživamo u fudbalu i svi ćemo igrati u polju. Prvo biram sebe, jer je ovo ipak moj tim, a izabrat ću i Williana te Emersona Palmierija, moje saigrače iz Chelseaja. Također biram Radamela Falcaa i Robinha kako bi zaključio tim. Nije loše, a?".

Jorginho nazvao majku i u suzama joj rekao da napušta fudbal

Iako je za njega sada sve super, na početku karijere nije bilo baš idealno za Jorginha. On tvrdi da je umalo odustao od fudbala na samom početku.

"Agent me otkrio u Brazilu nakon čega sam preselio u njegovu školu i tamo proveo dvije godine. Nakon toga, kad sam imao 15 godina, otišao sam na probu u Veronu i prošao. Tamo sam upoznao Rafaela, također mladog fudbalera s kojim sam postao prijatelj", ispričao je Jorginho, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rekao sam mu da živim od 20 eura sedmično, a on je odmah shvatio da nešto nije kako treba. Ispostavilo se da mi je agent krao novac. U tom trenutku htio sam odustati od fudbala, bio sam potpuno razočaran. U suzama sam nazvao majku, a onda mi je rekla da ne smijem odustati sada kad sam tako blizu".

Upornost se isplatila, Jorginho je izgradio ime u Seriji A, igrao za Napoli, potpisao za Chelsea i redovno nastupa u reprezentaciji Italije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi