Zappacosta produžio ugovor s Chelseajem, pa otišao na čudnu posudbu u Romu

Ovo se rijetko viđa

Zappacosta produžio ugovor s Chelseajem, pa otišao na čudnu posudbu u Romu

E. Čaušević

Sezona u Italiji počinje ovog vikenda, a klubovi na Apeninima imaju pravo do 2. septembra da dovode nova pojačanja.

Roma ovog ljeta nije bila previše aktivna na tržištu i većinom su se fokusirali da produže ugovore igračima koji čine kostur ekipe. No, rimski klub je pred sami početak sezone odlučio da pojača ekipu.

Naime, Roma je potvrdila da je novi igrač ovog tima Davide Zappacosta koji stiže na šestomjesečnu posudbu iz Chelseaja što je prije nekoliko trenutaka potvrdio i londonski klub.

Međutim, mnogima je zanimljivo da je Zappacosta jutros produžio ugovor s Plavcima do ljeta 2022. godine, a samo nekoliko sati kasnije potvrđeno je da je stigao na posudbu u Romu i to na svega šest mjeseci uz mogućnost da se posudba produži do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovakav dogovor se zaista rijetko viđa u svijetu fudbala jer obično posudbe traju barem jednu sezonu. Također, Zappacosta je u Romi zadužio dres s brojem dva.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi