"Pulišić nije mogao doći u United, njegov otac nije podnosio Josea Mourinha"
Pulišić čeka svoj prvijenac u Premier ligi

Američki nogometaš je na kraju stigao u London

"Pulišić nije mogao doći u United, njegov otac nije podnosio Josea Mourinha"

S. Pašalić

Christian Pulišić od ove sezone nosi dres Chelseaja nakon što je stigao iz Borussije Dortmund.

Transfer vrijedan 64 miliona je dogovoren još u januaru, ali je američki nogometaš ostao do kraja sezone u Dortmund, a nakon toga je stigao u London.

Za Pulišića je vladalo veliko interesovanje mnogih klubova, ali njegov trener iz dana kada je još bio kao dječak, Robin Walker otkrio je da Amerikanac nije sigurno mogao preći u Manchester United.

"Ja sam navijač Chelseaja, odrastao sam u Londonu navijajući za njih", rekao je Walker za The Telegraph.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kad sam prošle godine bio u Dortmundu, rekao sam mu da mora doći. Ne bi otišao u Manchester United zbog Josea Mourinha. Njegov otac nije mogao podnijeti Mourinha, jer nije davao priliku mladim igračima."

"Tada sam pitao: A London? Tu sam pokušao prodati grad. Njegov agent se složio rekavši: Kada donosite ove odluke, sve se odnosi na ulaganja i imovinu. Bio sam presretan što je on potpisao.", dodao je Walker.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti