Ighalo o ostanku u Unitedu: Još nema ponude, ako je bude odlučit ću uz božiju pomoć

Nigerijski napadač

Ighalo o ostanku u Unitedu: Još nema ponude, ako je bude odlučit ću uz božiju pomoć

Nigerijski napadač Odion Ighalo oduševio je navijače Manchester Uniteda otkad je došao u klub.

Podsjetimo, Ighalo je stigao u januarskom prelaznom roku na šestomjesečnu posudbu iz kineskog tima SH Shenhua. Mnogi su bili skeptični kada su čuli koga je United doveo, ali nakon nekoliko sjajnih utakmica navijači se nadaju da će ugovor ovog Nigerijca biti otkupljen.

Obzirom da je sezona suspendovana trenutno zbog koronavirusa Ighalo ne želi mnogo komentarisati svoju budućnost. Poručio je samo da ponudu od Uniteda za nastavak saradnje još nije dobio, a ako je dobije odlučit će uz božiju pomoć.

"Nema ponude još uvijek na stolu. Zato što je sezona još uvijek aktuelna i moram završiti ugovor o posudbi. Odluke u životu ne donosim sam. Imam principe i smjernice za sve što radim. Uvijek se molim Bogu da me usmjeri", kaže Ighalo.

A ako ste se pitali zbog čega bi se to Ighalo dvoumio ako bi došla ponuda Uniteda, onda trebate vidjeti šta mu je njegov trenutku klub Shanghai Shenhua ponudio. Kinezi ga žele zadržati pod svaku cijenu i prije nekoliko sedmica napravili su novi ugovor koji bi ga trebao namamiti da se vrati poslije isteka posudbe. Po istom bi zarađivao čak 400.000 eura sedmično.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dakle, on bi, u slučaju ponude Uniteda, koja je vjerovatna, trebao razmisliti - ili igranje za veliki klub ili odlazak tamo gdje je novac.

Inače, treba dodati da je ovaj 30-godišnjak odigrao osam mečeva za United otkad je stigao na posudbu te je postigao četiri pogotka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti