Njemu sinoć nije bilo do slavlja, Igor Bišćan nije mogao na gori način ući u 2024. godinu

Čeka se samo zvanična potvrda kluba

Njemu sinoć nije bilo do slavlja, Igor Bišćan nije mogao na gori način ući u 2024. godinu

Endin Čaušević

Hrvatski stručnjak Igor Bišćan neće baš po lijepom pamtiti dolazak 2024. godine jer iz Saudijske Arabije stižu informacije da je dojučerašnji trener zagrebačkog Dinama doživio novi težak udarac.

Za Bišćana 2023. godina sigurno neće ostati u sjećanju po najljepšim stvarima, a sve je krenulo nizbrdo krajem ljeta kada je ovaj 45-godišnji stručnjak dobio otkaz u zagrebačkom Dinamu nakon lošeg izdanja u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Evropsku ligu.

U Dinamu tada nisu imali strpljenja i krajem avgusta su Bišćanu uručili otkaz, a na njegovo mjesto stigao je Sergej Jakirović iz Rijeke.

Međutim, Bišćan nije dugo čekao na novi angažman i samo dva mjeseca kasnije dobio je novi posao i to daleko van granica Hrvatske.

Naime, ovaj 45-godišnji stručnjak preuzeo je klupu saudijkoj Al Shababa s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, no kako stvari stoje Bišćan je već spremio kofere za povratak kući.

Oglasi

Ugledni novinar Rudy Galetti objavio je jutros da se Bišćanu sprema otkaz u Al Shababu, te da su čelnici kluba već poručili hrvatskom stručnjaku da neće nastaviti saradnju s njim.

Za Bišćana sigurno doček 2024. godine nije mogao gore početi jer se sada čeka samo zvanična informacija da 45-godišnji hrvatski stručnjak više nije trener ovog kluba iz Saudijske Arabije.

Bišćan će otkaz dobiti nakon samo nešto više od dva mjeseca otkako ga je Al Shabab doveo, a glavni razlog je činjenica da nije ekipi donio potrebne promjene i bolje rezultate što se od njega očekivalo.

Također, u Al Shababu nisu gubili vrijeme i kako navodi Galetti već su pronašli zamjenu za Bišćana. Riječ je o čileanskom treneru Joseu Luisu Sierri koji je već dogovorio sve uslove ugovora s Al Shababom.

Sierra je nekada vodio Al Wehdu, te će biti ozvaničen kao novi trener Al Shababa kada se potvrdi Bišćanov otkaz, a to bi se već trebalo desiti danas.

Bišćan će tako ponovo ostati bez posla i to nakon tek nešto više od dva mjeseca kako je stigao u Saudijsku Arabiju. Pored Al Shababa i Dinama ranije je u trenerskoj karijeri vodio još Rudeš, Olimpiju, Rijeku i mladu reprezentaciju Hrvatske.

Top Komentari

bk123
Otkaz I puna kesa para...boli ga neka stvar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti