Duljaj danas postaje bivši, mediji u Srbiju kao moguće nasljednike spominju Ivića, Dudića, Bataka...
Velika kriza rezultata za Partizan

Partizan u velikoj krizi rezultata

Duljaj danas postaje bivši, mediji u Srbiju kao moguće nasljednike spominju Ivića, Dudića, Bataka...

Samir Mlaćo

Teški dani za navijače FK Partizan. U dva derbija Partizan je poražen od Crvene zvezde, a zatim su izabranici Igora Duljaja poraženi i jučer od TSC-a.

Bilo je 2:1 za goste pa je Partizan tako ugrozio i drugu poziciju. Drugo mjesto vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a prednost Partizana sada je samo četiri boda.

TSC sigurno ima kvalitet, sinoć su to potvrdili, a Partizan je itekako uzdrman. Već danima se priča o rastanku sa prvim trenerom Igorom Duljaljem, a danas bi sve moglo biti ozvaničeno.

Duljaj je navodno već bivši, no danas će zasjedati Uprava Partizana. Očekuje se da trenerskom promjenom naprave pozitivni šok i da Partizan ipak pokuša zadržati drugu poziciju.

Beograđani imaju financijske probleme, velike probleme je stvorila i povreda Saldanhe, koji je prvi strijelac kluba.

U Partizanu su ogorčeni i na suđenje, a Crvena zvezda je sve iskoristila i zasjela na lidersku poziciju.

Oglasi

Istovremeno srbijanski mediji preno se ko bi mogao voditi Partizan do kraja sezone, ali i u narednoj sezoni.

Klub mora brzo reagovati, a spominje se da bi to mogao biti Albert Nađ koji je vodio ekipu u vječitom derbiju kada je Duljaj bio suspendovan.

Druga opcija je Radoslav Batak. Batak je bivši trener Vojvodine, Novog Pazara i Radničkog iz Niša, a slobodan je nakon rastanka sa Vojvodinom gdje je vodio ekipu na 20 utakmica.

Radio je i u inostranstvu. Navodi se da su gore navedena imena samo privremena rješenja, a da bi na klupu Partizana za narednu sezonu mogao Vladimir Ivić, koji je legenda tog kluba, ali i bh. trener Feđa Dudić.

Oglasi

Ivić je bez posla nakon otkaza u ruskom Krasnodaru, a radio je i u Izraelu, Engleskoj, Grčkoj...

Dudić je hit u Srbiji. Njegov Radnički trenutno zauzima četvrto mjesto i ima velika šanse da izbori Evropu, a ovaj klub bh. trener je preuzeo na posljednjoj poziciji.

Napravio je velike stvari, nedavno je Radnički igrao i polufinale Kupa gdje je poražen od Vojvodine 1:0, a to je bio historijski uspjeh kluba.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sada koračaju ka Evropi, a jučer su savladali Napredak u Kruševcu sa čak 4:1. Već u četvrtak će ugostiti Mladost iz Lučana i eventualnom pobjedom napraviti veliki korak ka Evropi.

Dudić se povezuje i sa splitskim Hajdukom, a ugovor sa Radničkim ima do kraja ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi