Trener Partizana gubi kompas, ali i prvo mjesto, za sinoćnji remi 'optužuje' klub bh. trenera

Da li je očekivao da će Radnički doći bez ambicija u Humsku?

Trener Partizana gubi kompas, ali i prvo mjesto, za sinoćnji remi 'optužuje' klub bh. trenera

S. Mlaćo

U veoma kratkom periodu FK Partizan je ispustio šest bodova prednosti nad FK Crvena Zvezda. Partizan nakon reprezentativne pauze igra veoma loše, a i sinoć je bio blizu poraza u duelu sa Radničkim iz Kragujevca.

Na kraju je završilo 3:3, te mnogo zadovoljniji mogu biti Kragujevčani koje sa klupe predvodi bh. trenerski dvojac Feđa Dudić i Adnan Jahić.

Dudić je zbog kartona sinoć bio na tribinama, dok je prvi do aut linije bio Jahić. Vodili su gosti 2:0, a zatim 3:2, no na kraju je završilo 3:3. Meč je obilježila i velika pogreška bh. reprezentativca Siniše Saničanina koji se obrukao kod trećeg gola gostiju, no trener Partizana Igor Duljaj kao da gubi konce.

Duljaj je stao u zaštitu svoje ekipe, a krivce vjerovali ili ne potražio u gostima. Gotovo redovno u Srbiji Zvezda ili Partizan svoje rivale optužuju da igraju za ljutog rivala, pa je to sad učinio i Duljaj. Ne direktno, ali nakon njegove izjave sve je bilo jasno.

"Olako smo primili dva gola, to je nedopustivo. Vratili smo se, a zatim iz naše greške primili treći gol. Uspjeli smo izjednačiti, a Radnički nam je ukazao povjerenje. Radnički je igrao sa četiri igrača koji su imali tri kartona, to je hrabro i dobili su ono što su htjeli.

Oglasi

Nema kuknjave, ali moram reći da se protiv Partizana vodi veliki fudbalski rat. Nećemo se praviti ludi, znamo o čemu se radi. Ko gubi, imao pravo da se ljuti. Radničkom sve čestitke, a protiv Partizana svi igraju, kada imaju tri, šest ili devetnaest žutih kartona. Neka me shvati ko kako hoće. Kolegi čestitam i želim puno sreće", rekao je Duljaj za Arena Sport TV.

U prvenstvu Srbije četiri žuta kartona znače suspenziju, pa je Duljaj očigledno očekivao da će Radnički kalkulisati i odmoriti određene igrače za važan naredni meč protiv Radnika iz Surdulice.

Nije se to desilo, pa je Duljaj imao šta reći, no to mu neće pomoći. Zvezda je otišla na dva boda prednosti, a u narednom kolu igra se veliki beogradski derbi.

U posljednje četiri utakmice Partizan je doživio dva poraza i jedan remi, što jasno govori u kakvoj se formi nalazi.

Novinari su Duljaja na press konferenciji pitali da prokomentariše i veliku pogrešku Saničanina, a on je stao u odbranu svog tima.

"Uvijek ću da zaštitim igrača. Greške su sastavni dio nogometa. To je moja krivica, moja je odgovornost za svaki loši rezultat. Nema veze, postigli smo mnogo više nego što su mnogi mislili da ćemo postići, s obzirom na okolnosti. Idemo dalje, borit ćemo se, pa šta bude", dodao je trener Partizana.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Treba istaći da iz Radničkog sigurno mogu imati zamjerki na faul iz kojeg je Partizan postigao pogodak 2:2 i vratio se u život pred sami kraj prvog poluvremena.

Ipak, Kragujevčani su zadovoljni, a sada ih očekuje duel sa Radnikom gdje bi se eventualnom pobjedom približili sredini tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi