Odavno u Srbiji nakon jedne utakmice nisu bile ovako korektne izjave

Duljaj i Batak nakon derbija

Odavno u Srbiji nakon jedne utakmice nisu bile ovako korektne izjave

Midhat Šljivak

FK Partizan je upisao prva tri boda u novoj sezoni. Crno-bijeli su slavili na gostovanju u Novom Sadu kod Vojvodine, a bilo je 2:0. Nakon meča treneri Igor Duljaj i Radosav Batak su dali rijetko korektne izjave.

Beogradski Partizan je upisao prvu tricu ove sezone. Na gostovanju kod Vojvodine u Novom Sadu slavio je s 2:0 golovima Saldanje i Meniga.

Iako se radilo o derbiju kola i utakmici koja je često znala donijeti žestinu na terenu, ovog puta je sve prošlo bez previše problema, a treneri su nakon meča dali izuzetno poštene izjave.

"Pohvalio bih aktere, Vojvodinu, Partizan i sudije. Odradili smo ono što smo zacrtali, a to su tri boda", rekao je kratko trener Partizana Igor Duljaj.

U Vojvodini itekako žale zbog propuštenih šansi.

Oglasi

"Partizan je bio konkretniji i bolji i zasluženo je pobijedio. Razočaran sam, imali smo inicijativu, a primili smo dva gola iz kontri. Koštalo nas je", rekao je Radosav Batak.

Partizan u narednom kolu igra prvi domaći meč sezone, a za protivnika imaju ekipu Radničkog iz Niša.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Vojvodina je u dva kola ostala bez bodova. Međutim, igrali su sa Crvenom zvezdom i Partizanom, a prve bodove će tražiti kod Napretka u Kruševcu.

Treba svakako napomenuti da je silovito u novu sezonu krenula Crvena zvezda koja ima šest bodova i gol-razliku od 9-0 iz dvije utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi