Partizan slavio u derbiju, Menig postigao spektakularan gol

Super liga Srbije

Partizan slavio u derbiju, Menig postigao spektakularan gol

Midhat Šljivak

Partizan je u derbiju 2. kola Super lige savladao na gostovanju ekipu Vojvodine u Novom Sadu. Bilo je 2:0 u korist beogradskih crno-bijelih.

Partizan je sezonu počeo spektakularnim remijem (3:3) protiv TSC-a, a večeras je novo teško gostovanje beogradski klub okrunio pobjedom. U Novom Sadu je savladana Vojvodina s 2:0.

U prvih 45 minuta ovog meča nije bilo golova. Bilo je pokušaja s obje strane, no mreže su mirovale.

Ipak, samo što je počelo drugo poluvrijeme Partizan dolazi do vodstva. Natcho proigrava Saldanhu, a brazilski napadač pogađa za 1:0.

Vojvodina je imala nekoliko pokušaja. Čumić je bio najopasniji po gol Partizana, no nije bilo prave završnice kod domaćih fudbalera.

Oglasi

A onda u 74. minuti dešava se najljepši trenutak na utakmici. Queensy Menig spektakularno pogađa za 2:0 i završava priču u ovom meču.

Nije Vojvodina do kraja uspjela ugroziti vodstvo gostiju. Ostalo je 2:0 i Partizan je upisao prvu 'tricu' ove sezone.

Crno-bijeli u 3. kolu igraju prvu domaću utakmicu sezone, a u Beograd stiže ekipa Radničkog iz Niša. Vojvodina ide kod Napretka u Kruševac i tražit će prve bodove u sezoni.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga, 2. kolo:

Vojvodina - Partizan 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi