Igor Janković novi trener Tekstilca

Bivši šef struke Borca pronašao novi angažman

Igor Janković novi trener Tekstilca

Bivši trener Kozare i banjalučkog Borca, Igor Janković, danas je i zvanično predstavljen kao novi trener Tekstilca.

Ekipa iz Dervente je loše ušla u novu sezonu 1. lige RS, pa je Marku Stojiću uručen otkaz, a na njegovo mjesto je došao Janković.

Tekstilac je u prva tri kola nove sezone upisao samo jedan bod, a Janković će već predstojećeg vikenda imati priliku za debi na klupi ekipe iz Dervente koja će odmjeriti snagu sa Podrinjem.

Podsjetimo, Janković je zadnji trenerski angažman imao u Borcu iz Banja Luke, a kormilo ove ekipe je napustio u martu ove godine. Ovog ljeta se špekulisalo da bi mogao sjesti na klupu tuzlanske Slobode, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Treba dodati i da je 36-godišnji Janković jedno vrijeme bio član stručnog štaba A reprezentacije BiH, u vrijeme kada je selektor bio Mehmed Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi